Ebba LövenskioldIdag presenterar vi Ebba Lövenskiold i vår serie Svenskar i New York.

Vad gör du i New York?
Jag skriver för svenska tidningar, jobbar på en bok och försöker däremellan att vara mammaledig.

Hur länge har du bott i New York?
Till och från i 4 år.

Varför flyttade du till New York?
Det är en sådan där sak man liksom ska ha gjort en gång i livet, att bo i New York alltså. När det plötsligen dök upp en möjlighet till det så tog jag den.

Nämn 3 favorit ställen i New York
Den lilla trädgården med antika trädgårdsskulpturer på Elisabeth street. Restaurang Epistrophy på Mott street. Den kaotiska lilla bokhandeln Left Books Banks i West Village som specialiserar på första upplagor och signerade exemplar.

Vilket är ditt knäppaste minne från New York?
Oj, det är väldigt svårt att välja ett, man blir blind i den här staden, de knäppa sakerna tenderar att avlösa varandra. Men jag har ett innefattande en halvnaken shemale, två sjungande dvärgar och ett inbrott i ett doughnut-stånd som går till historien, fast den är tyvärr censurerad.

Vad gör du helst när du är ledig i New York?
Tar en lång brunch på Café Gitanes uteservering och strosar runt i Nolita, joggar längs Hudson River eller åker upp till Central Park med en filt, en bok och någon man tycker om.

Vad tycker du är det bästa med New York?
Att vad som helst kan hända, att det finns något nytt runt varje gathörn, någon ny möjlighet, något spännande möte. Här trängs och bubblar hela världen i en liten, liten kokande gryta.

Beskriv New York med tre ord.
Never. Ending. Story.

http://blog.members.com/newyork/