Vår serie Svenskar i New York fortsätter idag med Nathalie Willebrand.

Vad gör du i New York?
Jag arbetar på Oscar de la Renta. Jag jobbar i ett tight team som säljer och designar sko- och handväskkollektionen.

Hur länge har du bott i New York?

Jag har bott här i två omgångar. Första gången var 2009 i sex månader. Andra gången sedan 2010 till nu, lite mer än ett och ett halvt år totalt.

Varför flyttade du till New York?

Det hela var rätt planerat. Efter en Wall Street-dröm sedan 80-talet tillsammans med en Manolo Blahnik – dröm visste jag tidigt att jag var tvungen att ta mig hit. För mig var en utbytessemester vägen in. Jag lyckades switcha plats på magisteruppsatsen och valfria kurser. Lyckades sedan få den enda New York-platsen på SU. När jag väl kom hit filurade jag oerhört mycket på hur jag skulle kunna stanna. Det kan väl inte vara så svårt? Det hela slog mig egentligen förrän strax efter jag återvänt till Stockholm och fortsatt mitt jobb på SEB.
Mode, mode i New York skulle det bli, där allt gå fort och är spännande.

Nämn 3 favorit ställen i New York

Don Hills, Boom Boom Room, Balthazar.

Vad gör du helst när du är ledig i New York?
Fotograferar, går på Barneys och BG, fikar i West Village, pedikyr, sportar, pysslar och drinks och festar.

Vilket är ditt knäppaste minne från New York.

Första modeveckan. Jag kom in på allt och hade så förbjudet kul. Galnast var nog när jag skulle ta en andningspause uppe på Tommy Hilfigers balkong och plötsligt står Anna Wintour framför mig som en blyg liten mus – jag trodde att jag skulle tappa andan.

Vad tycker du är det bästa med New York?

Du är aldrig för mycket. Det är aldrig dött. Bara du kliver ut på gatan fylls du av energi. Det har tusan med stans alla energier att göra. Det bara sprudlar. DU vet aldrig var du kan sluta i karriär, fester…

Beskriv New York med tre ord.

Cash is king.

http://nathalie.metromode.se/