Ulrika Bengtsson

Den här veckan presenterar vi Ulrika Bengtsson.

Vad gör du i New York?
Sedan 5 år jobbar jag som Director of Food and Beverage på Roger Smith Hotel.

Hur länge har du bott i New York?
Jag har bott i NYC i 20 år.

Varför flyttade du till New York?
Jag jobbade i Stockholm men hittade ingenstans att bo så fick jag jobb på Aquavit i New York och kunde bo hos min syster. Jag tänkte att det kunde vara kul ett år eller så men blev förälskad i Staden och fortfarande fyller den mig med så mycket energi och inspiration.

Nämn 3 favoritställen i New York
Central Park, längst med Hudson River och West Village.

Vad gör du helst när du är ledig i New York?
Drink på The MET taket efter ett besök, tidig eftermiddag på The Frying Pan, drink at The BoatHouse efter en lång prommis i parken.
Mina favorit restauranger: Red Rooster, Panna 2 i Little India, ABC kitchen, och Dog Matic.

När jag är ledig är jag ute med min son Axel i Central Park. Bollen är med. Sen går vi och äter Brunch med goda vänner.

Vilket är ditt knäppaste minne från New York?
Knäppaste minnet…hmmm vad är knäppt?? När Axel var 18 månader typ hamnade vi på playdate i Magnus Farrells hotell rum på Soho House.. ..Molly Shannon var också där.
Eller, när jag caterade åt Volvo och sångerskan blev sjuk och fick ställa in och Volvo folket tyckte att jag som svensk skulle sjunga.. ..It must have been love….. Fernando… Jag ändrade reportaren till Helan går och små grodorna…..!

Jag sprang ett lopp i Central Park och vid mållinjen fanns det flera hundra blå och gula helium fyllda ballonger som jag frågade om jag fick ta med mig. Rollerbladade hem med denna svans av ballonger och klädde hela Svenska Konsulatet med dem… Det var ju midsommar….

Vad tycker du är det bästa med New York?
Bäst med New York är blandningen av kulturer; matkultur, konstkultur, musikkultur… allt finns här.. bildar energi… man blir full av inspiration…..anything goes… inget är omöjligt…. men det kommer inte lätt….!

Beskriv New York med tre ord.
New York i tre ord… are you kidding???
Hmm – Nothing like it!!