Katarina MatssonIdag presenterar vi Katarina Matsson i vår serie om Svenskar i New York.

Vad gör du i New York?
Jag frilansar för framför allt svenska magasin och tidningar och bloggar om min favoritstad för RES.

Hur länge har du bott i New York?
Jag landade till fyrverkerier på 4th of July förra året!

Varför flyttade du till New York?
Min man och jag var sugna på en förändring så vi snurrade på jordgloben och fastnade för New York. Ingen av oss har ångrat sig.

Nämn 3 favoritställen i New York
Oj, svårt, hittar nya hela tiden! Till exempel An Choi, ett vietnamesiskt ställe i mina hoods på Lower East Side. Älskar mimosabrunch på helgen, till exempel på 7A i East Village (kanske den bästa salladsdressingen i stan) eller Juliettes i Williamsburg. Och har precis upptäckt The Conservatory Garden i Central Park, en blomsterdoftande, fjärilsfylld oas i betongdjungeln – ett bra lördagsalternativ till marknaderna Hester Street Fair eller Brooklyn Flea.

Vad gör du helst när du är ledig i New York?
Promenerar. Jag kommer aldrig att tröttna på att utforska det stora äpplet till fots. Från mysiga West Village till East Villages punkiga Thompkins Square Park. Över Williamsburg Bridge, upp till lika polack- som hipstertäta Greenpoint. Genom Harlem till de lite lugnare delarna i norra Central Park. Och så äter jag. Det finns ingen annan stad i världen som har bättre mat, särskilt om man är vegetarian.

Vilket är ditt knäppaste minne från New York.
En smått surrealistisk erfarenhet var ett frisörbesök i Chinatown. En kvinna som inte förstod ett ord engelska gick bananas med en trimmer i mitt hår samtidigt som en man fick sina öron topsade i stolen bredvid. Resultatet blev oväntat lyckat! Annars är grannar en outsinlig källa till skumma berättelser, oavsett om det gäller hemliga personer i källaren eller en alkoholiserad kvinna i catsuit…

Vad tycker du är det bästa med New York?
Energin som bor på varje gata, äventyren som väntar runt varje hörn. En promenad kan vända den värsta av dagar.

Beskriv New York med tre ord.
Alltid något nytt!

http://res.se/blogg/insideoutnyc/