Idag presenterar vi Lena Leodotter i vår serie Svenskar i New York.

Vad gör du i New York?
Jag arbetar som operationssköterska. När jag kommer hem från jobbet så är jag ensamstående mamma till 2 flickor,  Amanda 14 år och Johanna 13 år. Vi bor i ”The Bronx”…….och trivs jätte bra. När vi inte är på jobbet eller i skolan så sitter vi aldrig stilla. V åker upp på helgerna och ”hikar”, shoppar eller så har flickorna simtävlingar eller så tävlar jag ett spring-lopp eller i ett triathlon-event. Vi kayakar i the Hudson. Det finns ju hur mycket som helst att göra.

Hur länge har du bott i New York?
Jag kom till New York slutet av 1989.

Varför flyttade du till New York?
Jag var barnflicka här i ett år mellan vårdlinjen och sjuksköterskeskolan och beslutade mig för att ta den amerikanska examen och komma hit och arbeta ett litet tag.

Nämn 3 favoritställen i New York
Van Cortlan park, the Bronx zoo och promenaden under George Washington Bridge.

Vad gör du helst när du är ledig i New York?
Springer, cyklar eller simmar…….allt med mina barn.

Vilket är ditt knäppaste minne från New York.
När jag tog Amanda och Johanna till ”the Polar Bear swim” 1 januari på Coney island…Den första gången dom hoppade i vattnet var dom 8 och 9 år. När jag tänker tillbaka så var det ju helt knäppt! Men vi åker tillbaka varje år för ett kallt dopp i havet.
Ett annat knäppt minne är när jag sprang upp för Empire State Building i ett årligt race som New York Road Runners har. Jag sprang upp 86 våningar…och dog inte:-)

Vad tycker du är det bästa med New York?
Bäst med New York är nog att allt går hem här…… man kan prova på nya grejor, saker, ta kurser…inget eller ingen stoppar en!

Beskriv New York med tre ord.
New York är intense, vibrant och powerful.