Nina ÅkestamIdag presenterar vi Nina Åkestam i vår serie Svenskar i New York.

Vad gör du i New York?
Jag jobbar som kreatör pa reklambyrån Wieden + Kennedy, bloggar och skriver krönikor för tidningen Resume och är språkrör for Miljöpartiet New York. Jag kollar också slaviskt på olika TV-serier, just nu Jersey Shore.

Hur länge har du bott i New York?
Precis ett år i måndags.

Varför flyttade du till New York?
När jag var 13 var jag i New York första gången, och då bestämde jag mig för att jag skulle bo här någon gång. 12 år senare hade jag bott i Stockholm nästan hela mitt liv och kände mig färdig med livet där, så jag tänkte att det kanske var dags att göra som jag hade bestämt. Jag sökte jobb i New York och så fort visumet var klart flyttade jag över.

Nämn 3 favoritställen i New York
Baren på Bowery Hotel, Williamsburg Bridge, stranden Fort Tilden på sommaren.

Vad gör du helst när du är ledig i New York?
Träffar någon av alla miljontals intressanta människor som bor här. Sitter i timmar och snackar om viktiga och oviktiga saker över en kaffe, brunch eller middag.

Vilket är ditt knäppaste minne från New York.
När jag hade varit i Sverige två veckor i somras och kom tillbaka till min lägenhet här och jag la mig på sängen och tänkte ”gud vad skönt att vara hemma.” Sen flög jag upp och tänkte Va?! Är det här hemma nu?! Det var en väldigt knäpp känsla, att för första gången kalla något annat än Stockholm för hemma.

Vad tycker du är det bästa med New York?
Att alla människor är så olika och att alla har valt att bo här. Det gör att det finns en energi som saknas på andra ställen. Det finns ingen bitterhet i New York. Alla är där de vill vara, rent fysiskt i alla fall.  Det, och att man aldrig har långt till god mat.

Beskriv New York med tre ord.
Olika, pepp och engagemang.

Ninas blogg  – http://blogg.resume.se/nina-akestam/