Sabine FiebigIdag presenterar vi Sabina Fiebig i vår serie Svenskar i New York

Vad gör du i New York?
Jag studerar på Fashion Institute of Technology och är klar med min bachelor deegre till sommaren.

Hur länge har du bott i New York?
Jag kom till New York för 8 år sedan då jag åkte hit som Au-pair. Kommer så väl ihåg när min mamma, pappa och syster stod och vinkade av mig på Köpenhamns flygplats. Vad de trodde var att jag bara skulle klara 3 månader och sen vara hemma igen. De 3 månaderna blev till nu 8 år. Under den tiden blev jag förälskad i New York samt hittade min blivande man.

Varför flyttade du till New York?

Efter studenten så var jag redo att prova på något nytt men visste inte riktigt vad. En vän hade då bott i New York i ca 5 år. Hon tipsade mig om att åka till USA som Au-pair. Jag var väldigt tveksam till en början men när jag fick en underbar familj i Westport CT så bestämde jag mig för att åka iväg. Jag hade ett helt underbart år och träffade vänner för livet samt min pojkvän som till sommaren blir min man.

Hur bor du i New York?

Jag och min pojkvän bor i en tvåa på 34 gatan. Vi har bott där i ca två år men känner oss ganska redo att flytta. Det har passat oss perfekt de senaste åren då jag varit nära till skolan men efter jag är klar så flyttar vi nog upp till Upper West Side.


Nämn 3 favoritställen i New York


Älskar allt med Central Park, ett ställe där jag hittar nya smultronställen än idag. Restaurangen Pipa är ett av våra favorit ställen att gå och äta, där de serverar underbar tapas. Greenwich Village är också super mysigt att bara strosa runt i.

Vad gör du helst när du är ledig i New York?
Älskar att bara strosa runt och upptäcka nya ställen. Ska dock erkänna att vara hemma och bara ta det lugnt eller ta en promenad längst Hudson river är heller aldrig fel.

Vilket är ditt knäppaste minne från New York.

Då måste jag nog säga när jag och min pojkvän med ett annat par som var på besök hyrde en mini Cooper cab. Min pojkvän bestämde sig för att stanna snabbt och köpa vatten så han hoppar ur bilen, låter den stå på och in hoppar en främmande man. Vi var alla i chock, som tur var agerade han som satt i framsätet snabbt och tog ut nyckeln. Man lär sig ganska fort att man stöter på en massa märkliga människor i denna stad.

Vad tycker du är det bästa med New York?

Det bästa med New York är att du hittar allt här samt pulsen i denna stad får en att må bra. Tänker säkert annorlunda den dag jag har barn men nu passar jag bara på att njuta så mycket jag kan.

Beskriv New York med tre ord.
Magiskt, inspirerande, underbart.