Sofia Hedström
Idag presenterar vi Sofia Hedström i vår serie Svenskar i New York.

Vad gör du i New York?
Modekorrespondent åt Svenska Dagbladet samt korrespondent åt NRK- norsk TV. Författare till Modemanifestet –
De stilsmartas handbok som kommit ut i Sverige och Norge. Driver även löparbloggen Sofia Springer på Elle.se.

Hur länge har du bott i New York?
Snart åtta år.

Hur bor du i New York?
Jag bor i en studio/loft i centrala Williamsburg med utsikt över Manhattan. Jag har bott i samma lägenhet i snart sex år vilket är extremt ovanligt i New York.

Varför flyttade du till New York?
Jag tog tjänstledigt från min dåvarande arbetsplats på SVT för att under ett halvår plugga modejournalistik på Fashion Institute of Technology samt producera en dokumentär. Under det halvåret började jag jobba som korrespondent åt SVT-sporten. Det funkade fint att bevaka hockey runt om i USA så jag blev kvar.

Nämn 3 favoritställen i New York
Gimme Coffee på Lorimar Street – där får jag min dagliga dos med koffein.
Catbird på Bedford Avenue – där köper jag alla min presenter.
Lobster Joint på Manhattan Avenue – lobster mac n cheese säger det mesta.

Vad gör du helst när du är ledig i New York?
Cyklar till Rockaway beach. Jag älskar också att springa och tycker om att upptäcka staden till fots. Efter fyra New York Marathons finns det fortfarande mycket att upptäcka.

Vilket är ditt knäppaste minne från New York.
Efter att ha dejtat i New York är det svårt att avgöra vad som är normalt längre. Jag har blivit utbjuden i tvättomaten, fått lappar fastsatta på min cykel och råkat ut för Wall Streetstalkers som skickat 30 sms under två timmar. Till de mest minnesvärda dejtingupplevelserna hör bland annat en kille som tatuerade sig under vår andra dejt och en man som tog mig till en comedy club där komikern frågade om vi legat med varandra.

Vad tycker du är det bästa med New York?
Alla möjligheter – min litteraturagent på ICM som är en prestigeagentur fick jag exempelvis via en författare som bjöd ut mig i mataffären.

Beskriv New York med tre ord.
Valfritt, nattöppet och ambitiöst.

Kolla in Sofias bloggar:
http://sofiaspringer.elle.se
http://blog.svd.se/modebloggen/