Argot MureliusNu startar vi vår serie om svenskar i New York. Först ut är Argot Murelius.

Vad gör du i New York och hur länge har du bott där?
Jag flyttade till NY för 12 år sedan för att plugga PR, det var meningen att jag bara skulle stanna 6 månader, men NY ville annorlunda! Jag frilansar för flera tidningar samt är NY korre för Svenska Moderådet vilket innebär att jag skriver trendrapporter, shopping guider, fashion week rapporter etc.

Nämn tre favvo ställen:
Usch vad svårt!!
Abraco är ett litet kaffe hål i väggen ställe i East Village som serverar stans bästa java.
NY Friars Club är en privatklubb för folk i underhållningsbranschen. Mörk träboasering, blyinfattat glas, gammaldags charm, vassa cocktails, old school puts och studs och fascinerande medlemmar!
Noguchi Museum ute i Long Island City har en underbar trädgård som är en liten japansk oas.

Vad gör du helst en ledig dag i New York?
När jag inte jobbar älskar jag att bara promenera planlöst med kameran på magen. Jag låter trafikljusen diktera vilken riktning jag ska gå i. Det är alltid lika kul att upptäcka nya grejer – undangömda pärlor, små specialbutiker, obskyra museer, sunkiga barer, rara lunchhak etc…

Knäppaste minnet?
Det finns alltför många. NY genererar knäppa upplevelser, på löpande band! Om man är nyfiken och öppen kommer de och knackar på dörren.

Vad är det bästa med New York?
Det bästa med NY är mixen – människor, färger, oväsen, dofter, alarmerande intryck, konstant stimulans. Jag älskar att resa mellan olika ”länder” och smaka på exotiska kulturer. Jag tröttnar aldrig på den här staden, det finns alltid nya upplevelser att gräva fram.

Beskriv New York med tre ord.
NY är en studsboll av livsglädje